Jaaropdracht 'Serie van 5 foto's' plus 'Geheime Opdracht'

Vanavond laten we de resultaten aan elkaar zien van de clubopdracht 'Serie van 5 foto's'

Tevens zal de programmacommissie de resultaten tonen van de 'Geheime Opdracht'

Klik hier voor meer details clubopdrachten.

Ingelaste presentatie Natuurfotograaf Johan van der Wielen

Op maandag 14 mei hebben wij een ingelaste presentatie door Natuurfotograaf Johan van der Wielen.

Deze avond wordt ons aangeboden ter ere van het 15-jarig jubileum van CameraNu.

Alleen voor de leden.

De avond vindt plaats op de gebruikelijke locatie: Gebouw Ringvaart – Floris van Adrichemlaan 98, 2035 VD, Haarlem. Aanvang 20:00 uur.

Johan gaat ons een tweetal presentaties laten zien;

Op avontuur door Nederland - ontdekkingstocht door de delta

Tijdens deze avondvullende presentatie neemt Natuurfotograaf Johan van der Wielen u mee door een wonderlijke reis door Nederland. Van oorsprong zijn ‘de lage landen’ de uitlopers van de rivieren, grote stromen die vanuit Frankrijk en Duitsland omlaag stromen. Hoe dichter bij zee hoe meer de rivieren zich vertakken. Uiteindelijk vormt zich zo een delta van kreken, rivieren, moerassen, bossages, plassen en meren. Zo was Nederland. En op deze reis neemt Johan u mee. Vanuit het hoge zuiden waar klein stroompjes gaan via de grote rivieren gaat u samen op avontuur. We ontdekken de uiterwaarden, bezoeken unieke delta gebieden als Oostvaardersplassen en Wieden / Weerribben, ontmoeten zeldzame soorten als de kievitsbloemen en porseleinzwammen, vergapen ons aan de unieke schoonheid van de bossen op stuwwal Utrechtse Heuvelrug om uiteindelijk aan het eind van onze reis aan te komen bij het einde van de delta: de Waddenzee, de eilanden en uiteindelijk de uitgestrekte Noordzee. In deze wondere reis volgen we het water en worden we gewaar bij de unieke diversiteit die ons lage land te bieden heeft.

Mijn eiland

Sinds 10 jaar reist Johan meermalen per jaar af naar de Waddeneilanden. Zijn grote passie voor Schiermonnikoog en Ameland breidde hij langzaam uit met Terschelling en Vlieland. Ieder jaargetijde heeft zijn kenmerken en typische beelden. Van de winterse landschappen en de diep donkere nachten, via de ontluikende lente waddenflora met het warme licht naar de zomerse orchideeën prachten om vervolgens door te reizen naar het dieprode zeekraal in de herfst en de najaarsstormen op weg naar weer de kou van de winter. In deze reis neemt Johan je een jaar rond mee over ‘zijn’ Waddeneiland en al zijn facetten, van landschap tot vogels en van bloemen tot de donkerste nachten in Nederland. Hij vertelt over hoe het is om je vast te bijten in een vast gebied en hoe zijn almaar voortgaande zoektocht steeds weer nieuwe kennis, ideeën,  creatieve invalshoeken en beelden oplevert.

Op stap met de club

Alweer de laatste avond van het seizoen.

Zoals gewoonlijk gaan we weer met zijn allen op stap om te gaan fotograferen.

Locatie volgt nog.